Lettsolgte lysAlltid 50 % i fortjenesteAlltid fri frakt & fri returLettsolgte lys - 50 % i fortjeneste - Fri frakt & fri retur

OM LYSENE – INNHOLD OG SERTIFISERINGER

SERTIFISERTE OG TESTEDE LYS

Alle lysproduktene er kvalitetstestede og sertifisert i henhold til de strengeste RAL-kriteriene (Institutt for kvalitetssikring og sertifikater).
Kvalitetsmerke tildelt av European Quality Association for Candles – noe som garanterer:

– sertifisert basismateriale – for å sikre beste kvalitet fra råvare til ferdig produkt
– alle lys er grundig testet i laboratorium – for ren brenning uten å dryppe
– kontroll av alle råvarer – for at lysene ikke skal ha noen negativ innvirkning på helsen

RAL Gütezeichen gjennomfører årlig kontroller hos våre produsenter. Les gjerne mer på deres hjemmeside >En rett veke er det som får lyset til å brenne fint. Veken som brukes i våre lys, er flettet og tilpasset produktet.
Lysene brenner med en klar og fin flamme uten å sote eller ryke.

HERREGÅRDSLYSENE

– Kvalitetstestede og RAL-sertifiserte
– Håndstøpte og av ypperste kvalitet
– Helt frie for animalske produkter

Innhold: RAL-sertifisert parafin med høyeste renhet

Lysene inneholder ikke råvarer fra animalske produkter (slakteavfall), noe stearin gjør. De tilfredsstiller derfor den store etterspørselen etter helt veganske produkter.

Herregårdslysene er håndstøpte. Lysene dyppes gjentatte ganger til de får perfekt tykkelse. 

KRONELYSENE

– Kvalitetstestet og RAL-sertifisert
– Laget av 100% stearin og av ypperste kvalitet
– Rillede i fargen lilla

Innhold:
  100 % stearin

Våre kronelys er laget av 100 % stearin og er av høyeste kvalitet. 

 

DUFTLYSENE

– Allergitestet iht. CLP
– Kvalitetstestet og RAL-sertifiserte
– RSOP-sertifiserte
– Helt frie for animalske produkter

Innhold "Winter Sparkle": 100% soyavoks

Innhold "Lily of the valley", "Jasmine", "Green Tea", Blackberry": RAL-sertifisert parafin av høyeste kvalitet samt en liten del RSPO-sertifisert palmevoks. 

RSPO-sertifisert palmevoks
Palmevoks tilsettes for å gi brenneegenskapene som et duftlys av høy kvalitet skal ha. Palmevoks som er RFSO-sertifisert, er ansvarsfullt produsert uten at regnskogen må ofres for palmeoljeplantasjer. RSPO er en forkortelse for Roundtable on Sustainable Palm Oil, et regelverk som innebærer rimelige arbeidsvilkår, reduserte sosiale konflikter og beskyttelse av verdifulle skoger. Det må ikke ryddes for å gi plass til nye plantasjer i det som er igjen av uberørt regnskog og andre viktige økosystemer. RSPO har en tydelig effekt – ny statistikk viser at av 1643 analyserte branner i Indonesia i november i år, skjedde bare to på RSPO-sertifiserte plantasjer.

Bak sertifiseringen står blant andre WWF. Les mer i dette utdraget fra WWFs hjemmeside og i denne erklæringen om viktigheten av å støtte miljøvennlig utvunnet palmeolje.

Les mer på RSPO.org > og i RSPO faktablad >

DUFTER OG ALLERGI

Både eteriske og syntetiske parfymer kan være irriterende og allergifremkallende. Enkelte eteriske oljer kan være toksiske hvis de tilsettes i for store mengder og brukes direkte på huden. Hvis man produserer lys utelukkende med eteriske oljer, reduseres utvalget av dufter. Eteriske oljer har dessuten en tendens til å fordampe hvis de ikke oppbevares i lukkede beholdere, noe som påvirker lysets levetid.

Til lys er det bedre å bruke og tilpasse syntetiske dufter som er spesielt utviklet for lys. På denne måten påvirker de allergikere mindre. I en syntetisk duft kan man fjerne molekyler som kan være ekstra problematiske. Det kan man ikke gjøre i eteriske dufter. 

Klassifisering og merking iht. CLP
Vi bruker syntetiske dufter utviklet for nettopp lys. De er grundig testet og er merket iht. loven på undersiden av lysene. De syntetiske duftene er allergitestet iht. CLP. Alle tilsetninger i lysene er kjemiske, enten de er helt naturlige eller syntetiske. Ifølge loven skal alle kjemiske produkter som markedsføres, være klassifisert og merket. Vi samarbeider med en kompetent leverandør som sikrer at alle våre produkter overholder svenske og europeiske lover.


Syntetiske dufter er bedre for planeten
Mens dagens forbrukere etterspør stadig mer naturlige produkter, kan det være slik at syntetiske dufter er det grønneste valget når det gjelder parfyme. Naturlige dufter er mer skadelig for miljøet. Det kreves svært mange planter for å utvinne en svært liten mengde duftessens. Et halvt tonn blomster gir f.eks. bare ca. 50 gram duftessens.

HUSK

– La aldri et lys stå uten tilsyn. 

– Tenn ikke lys på eller i nærheten av noe brennbart. 

– Flytt aldri et tent lys.

– Sørg for at tente lys er utilgjengelige for barn og husdyr.


Sikkerhetsforskrifter

Dette bør du tenke på ved håndtering av levende lys:

– Sørg for at de lange herregårdslysene står stødig i lysholderen. 

– Minste sikkerhetsavstand mellom lys i gruppe er ca. 5 cm. 

– Lys avgir mer varme i retningen veken peker, vri derfor lysene ut fra hverandre hvis de står i gruppe. 

– Skjær veken slik at den ikke blir lengre enn 1 cm for at lyset ikke skal brenne ned for raskt. 

– Bruk en lysestake som er varmebestandig og brannsikker. 

– Slukk herregårdslyset når det har brent ned til 3 cm over lysholderen. 

– Sett ikke herregårdslysene i direkte sollys, f.eks. i et sørvendt vindu. Alle typer lys blir myke ved høye temperaturer og kan da bøye seg. 

– Slukk duftlyset i glasset når det er igjen ca. 0,5 – 1 cm av voksen for å unngå at lyset brenner ned og får glasset til å sprekke. 

– Det må ikke være sprekkdannelser i glasset, da det kan føre til at glasset sprekker. Undersøk regelmessig at det ikke har oppstått sprekker i glasset.


{{'splash_bottom_part1' | translation}} {{'splash_bottom_part2' | translation}} {{'splash_bottom_part3' | translation}} {{'splash_bottom_part4' | translation}}