MED DUGNADSKASSEN.NO KAN DERES RUSSEGRUPPE, IDRETTSLAG, SKOLEKLASSE ELLER FORENING
TJENE MYE PENGER. SELG EKSKLUSIVE HERREGÅRDSLYS OG DUFTLYS. BEHOLD 50% AV SALGET!

OM LYSENE - INNHOLD OG SERTIFISERINGER

 

Sertifiserte og testede lys

Alle våre lysprodukter er sertifiserte med de høyeste europeiske RAL-kriteriene. (Institute for quality assurance and certificates). Quality mark awarded by the European Quality Association for Candles – det garanterer:

 

- Sertifisert basismateriale - for å sikre den beste kvaliteten fra råvare til ferdig produkt

- Alle lysene er nøye testet i laboratorium - for ren brenning uten drypping

- Kontroll av alle råvarer - slik at lysene ikke skal ha noen negativ innvirkning på menneskers helse

 

RAL Gütezeichen utfører årlige kontroller hos vår produsent. Du finner mer informasjon på deres hjemmeside.

 

RAL.png

 

Herregårdslysene:

Innhold:  RAL-sertifisert parafin med høyeste renhet

 

Lysene inneholder ikke animalske råvarer slik som stearin gjør. De passer derfor også utmerket for veganere.

 

Herregårdslysene er håndstøpte. Lysene dyppes gjentatte ganger slik at de får den perfekte tykkelsen. Rett veke er nøkkelen til et godt brennende lys. Veken som brukes til våre lys er flettet og tilpasset til det respektive produktet. Lysene brenner med en klar og fin flamme uten sot eller røyk.

 

Duftlysene:

Innhold: RAL-sertifisert parafin av høyeste kvalitet, samt en liten del RSPO-sertifisert palmevoks. Palmevoks tilsettes for å gi de brenneegenskaper som et duftlys av høy kvalitet skal ha.  

Palmevoks som er RFSO-sertifisert, er ansvarlig produsert uten at regnskogen må vike for nye palmeoljeplantasjer.

 

RSPO-sertifisert palmevoks 

RSPO er en forkortelse for Roundtable on Sustainable Palm Oil, et regelverk som innebærer rimelige arbeidsvilkår, reduserte sosiale konflikter og beskyttelse for verdifulle skoger. Ingen nye plantasjer skal ryddes i det som er igjen av uberørt regnskog og andre viktige økosystemer. RSPO har tydelig effekt - ny statistikk viser at av 1643 analyserte branner i Indonesia i november i år var det bare to på RSPO-sertifiserte plantasjer.

 

Bak sertifisering står blant annet WWF. Les mer i denne uttalelsen fra WWF om viktigheten av å støtte miljøvennlig produsert palmeolje.

 

RSPO faktablad

 

RSPO-logo-1.png

 

 

Dufter og allergi

Både eteriske og syntetiske parfymer kan være irriterende og allergifremkallende. Noen eteriske oljer kan være giftige hvis de tilsettes i for store mengder og brukes direkte på huden. Hvis man produserer lys bare med eteriske oljer, reduseres utvalget av dufter. Dessuten har eteriske olje en evne til å fordampe hvis de ikke er lagret i lukkede beholdere, noe som påvirker levetiden til lyset.

 

Til lys er det bedre å bruke og tilpasse syntetiske dufter som er spesielt utviklet for lys. På denne måten påvirker de allergikere mindre. I en syntetisk duft kan du fjerne molekyler som kan være ekstra problematiske. Det kan man ikke gjøre i eteriske dufter.

 

Klassifisering og merking i henhold til CLP

Vi bruker syntetiske dufter som er spesielt utviklet for lys. De er godt testet og rapporteres i henhold til lov i bunnen av lysene. De syntetiske duftene er allergitestede i henhold til CLP. Alle tilsetningsstoffer i lys er kjemiske, enten de er helt naturlige eller syntetiske. I henhold til lov skal alle kjemiske produkter som markedsføres være klassifiserte og merket. Vi samarbeider med en kompetent leverandør som sørger for at alle våre produkter har riktig dokumentasjon som følger svensk og europeisk lovgivning.

 

Lys og CLP 

Retningslinjer for merking av duftlys i henhold til CLP 

 

 

Syntetiske dufter er bedre for planeten vår

Mens dagens forbrukere krever stadig mer naturlige produkter, kan syntetiske dufter være det grønneste valget når det gjelder parfyme.

 

Naturlige dufter er mindre bra for miljøet. Det kreves veldig mye planter for å produsere en veldig liten mengde duftessens. Et halvt tonn blomster gir for eksempel bare ca. 50 gram duftessens.

 

Les mer om dette i denne artikkelen

 


SIKKERHETSFORSKRIFTER

VED HÅNDTERING AV LEVENDE LYS

 

- Pass på at de lange herregårdslysene står stødig i lysholderen.
 

- Minste sikkerhetsavstand mellom lys i gruppe er cirka 5 cm.
 

- Lys avgir mer varme i den retningen veken peker, vend derfor lysene ut fra hverandre hvis de står i gruppe.
 

- Klipp veken slik at den ikke blir lengre enn 1 cm for at lyset ikke skal brenne ned for fort.
 

- Bruk en lysestake som er varmebestandig og brannsikker.
 

- Slukk herregårdslyset når det er brent ned til 3 cm over lysholderen.
 

- Slukk duftlys i glass når ca. 0,5 - 1 cm gjenstår av lysvoksen for å unngå at lyset brenner helt ned og glasset risikerer å sprekke.
 

- Det må ikke være sprekker i glasset, da er det stor risiko for at det sprekker. Ha for vane å undersøke lyset till slik at det ikke finnes sprekker som har oppstått under transport av lyset.
 

- Forlat aldri et lys uten tilsyn.
 

- Ikke tenn lys på eller i nærheten av noe brennbart.
 

- Flytt aldri et lys som er tent.
 

- Hold tente lys utilgjengelig for barn og husdyr.